Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В НДК стартира „Произведено в България"



Ключови думи:
23 Ноември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Сайт на БТПП показва оригинална ли е стоката, или фалшификат

    В Националния дворец на културата в София старира 12-ото поред издание на националното търговско изложение „Произведено в България". То ще продължи до 3 декември тази година. Очаква се над 200 000 души да посетят изложението. Свои стоки ще представят над 400 фирми-производителки основно от леката и хранително-вкусовата промишленост. Организатори са НДК, Търговско-промишлената палата, „Бизнес център България" ЕООД и съюз „Произведено в България".



    „Уверен съм, че повечето фирми, които участват в тазгодишното издание на „Произведено в Бългрия", ще успеят да се преборят с конкуренцията в Европейския съюз. Един от критериите за участие е прилагането на ISO-стандартите при произвоството на тяхната продукция", похвали участниците Христо Друмев - директор на НДК. Според него опитите да се представи изложението като някакъв коледен пазар са некоректни. На него се срещат производители и търговци. „Вярно е, че по време на изложението се продават много стоки за бита и за гражданите, но това е добре дошло за софиянци, защото ползват големи отстъпки", каза още Христо Друмев.



    Има фирми, които не пропускат издание на изложението, независимо че изнасят 90% от продукцията си в чужбина и едва 10% продават на нашия пазар, обясни Йорданка Чавдарова - директор на „Бизнес център България". Според нея, ако се съобразяват с правилата след влизането ни в ЕС, те са обречени на успех.



    „Неотдавна от Италия си купих много хубав костюм. Харесах го, а и беше на добра цена за качеството си. Прибрах се в София и чак тогава видях, че е произведен в България", разказа за неуспешния си опит да се сдобие с италианска конфекция Христо Друмев.

„БТПП пусна сайт, на който може да се провери дали една стока е оригинална, или фалшива. Трябва само да се набере баркодът й и веднага се появява информация кой е производителят, адресът му и всички останали фирмени данни. Ако не се появят данни, значи стоката е фалшива", съобщи зам.-председателят на БТПП Цветан Симеонов.



Прочетено: 2106 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Един рицар в Париж от Бутик Конструкция Бургаският кей Велодорожка От моста в Слънчев Бряг Spirit of Burgas ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Залез Списание Влъхвите Ботева и Фердинандова морето и ние
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development